Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse telers beginnen eigen supermarkt

Het is een nieuw concept in de Franse Lot-regio: telers die samen een eigen supermarkt beginnen op het platteland. De 'super' heet La Halle de Cougnac en is opgezet door Patrice Peulet, een jonge, fantasierijke teler. De economische malaise heeft ook invloed gehad op de producenten uit het gebied en daarom koos Peulet ervoor om groente te telen en die direct aan de consument te verkopen. 

''We zijn met zes producenten uit de Gourdon-regio. Samen bieden we een breed aanbod zelf geteelde versproducten aan. We hebben twee werknemers, maar de telers staan om beurten in de winkel om contact te houden met de klanten, hun opmerkingen te horen, te begrijpen wat ze willen en daar op in te spelen." Peulet is zeker over de toekomst van de boerensupermarkt en onderstreept de kwaliteit van hun producten en de korte weg tussen teeltbedrijf en winkel. "Hier vraagt de consument op dit moment om."



 

 
Publicatiedatum: