"Aardappelkoning van de Bommelerwaard"

Henk van Tuyl overleden

In de nacht van 30 april op 1 mei is Henk A. van Tuyl op 82-jarige leeftijd na een periode van afnemende gezondheid in zijn slaap overleden. Henk van Tuyl is op jonge leeftijd begonnen met het venten van groenten en fruit in zijn geboorteplaats Gameren. In de aardappelhandel bouwde hij een imperium op en kocht al snel fritesfabrieken in Hoofddorp, Lom en Lommel. Ook richtte hij zich op de export van groenten en fruit naar Zweden en Duitsland. Zijn bijnaam in Gameren en omgeving werd dan ook "Aardappelkoning van de Bommelerwaard".

Ondanks zijn vele besognes maakte hij zo veel mogelijk tijd vrij voor zijn grote hobby, de paardensport. Dat blijkt wel uit het schrijven van de KNHS. Van Tuyl was zelf actief als rijder van top tuigpaarden zoals Elisabeth en Rumanus, waarmee hij vele triomfen oogstte. Eind jaren tachtig ondersteunde hij vierspanrijder IJsbrand Chardon, die in deze periode in 1988 in Apeldoorn Wereldkampioen werd. Het was Henk van Tuyl die springruiter Gerd Meier vanuit Duitsland naar zijn Elisabeth's Hof in Gameren haalde. Meier bracht de paarden van Henk van Tuyl zoals Fresco en Casimir succesvol uit in de internationale springsport. Ook zoon Jan groeide uit tot een nationaal succesvol springruiter. Daarnaast was Henk van Tuyl bestuurlijk actief. Hij was vele jaren voorzitter van de Nationale Federatie voor Springruiters en maakte ook jarenlang als vicevoorzitter deel uit van het NHS bestuur. Hij was dan ook lid van verdienste van de KNHS.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.