Algemeen directeur Gerjo Scheringa vertrekt bij ZON

Na afronding van de operatie 'Huis op Orde' (2012) en de strategische heroriëntatie van ZON (visie en strategie, 2013), heeft Algemeen directeur Gerjo Scheringa vandaag aangekondigd ZON te gaan verlaten. 'Bestuur en RvC betreuren zijn vertrek, maar hebben respect voor de beweegredenen van Gerjo Scheringa, te weten de combinatie van een nieuwe uitdaging in zijn carrière en privé-omstandigheden', aldus Ton Reijnders, voorzitter van Bestuur en Raad van Commissarissen van ZON Holding.

'Gerjo Scheringa heeft ons bedrijf door een lastige tijd geloodst en laat de organisatie versterkt achter, daar zijn we hem bijzonder erkentelijk voor. Zijn vertrek komt weliswaar onverwacht, maar de beoogde belangrijke veranderingen zijn vrijwel voltooid, getuige de resultaten over 2013. We zijn als ZON na de afgelopen hectische jaren inmiddels klaar voor een volgende fase en kijken met vertrouwen naar de toekomst'.
Tijdens de medio 2012 onder de naam 'Huis op Orde' ingezette reorganisatie werd de organisatie van ZON sterk afgeslankt en de structuur meer marktgericht opgezet. Zo kwamen er aparte business units voor tomaat, paprika en groenten en kreeg de zachtfruit-divisie verder vorm. Hierop volgend werd medio 2013 de strategie herijkt, waarbij de focus in toenemende mate zal worden verlegd en ZON zich steeds meer op de vraag vanuit de markt richt. Deze nieuwe strategie wordt momenteel uitgerold.Onlangs kon ZON bij het bekendmaken van de jaarcijfers 2013 melden dat de organisatie weer zwarte cijfers schreef, met een positief resultaat van 1,3 euro, terwijl in 2012 nog een negatief resultaat van 2,4 miljoen euro moest worden geschreven. Met de resultaten van 2013, is het jaar 2014 zodoende vanuit een sterke positie ingezet.
Bestuur en Raad van Commissarissen zullen op korte termijn een opvolger zoeken om de door Scheringa ingezette strategische route naar een marktgerichte organisatie verder uit te bouwen.

Reacties paprikatelers ZON
Paprikatelers waarvoor ZON de afzet verzorgt, reageren op twitter teleurgesteld op het vertrek van Scheringa. "Zeer spijtig en veel te vroeg", meent Rob Moors. Dat beaamt zijn collega Hans van der Waal. "Huis op orde' moet nog worden ' Huis in orde' bij ZON. Scheringa vertrekt te vroeg!" Johan Reedijk blikt tot slot vooruit op zijn opvolger: "Gezocht nieuwe topman voor agf bolwerk Zuidoost-Nederland. Wat moet je kunnen: minimaal een jaartje blijven zitten, zou fijn zijn... #dezoveelste."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.