De grote vraag: Wat is oorzaak wel?

Laboratoria vinden niks schadelijks in partij sugar snaps Nature's Pride

Tholen - Nature's Pride in Maasdijk ontruimde woensdag haar bedrijfspand nadat een aantal medewerkers duizelig werd en hoofdpijn kreeg. Zowel uit metingen van de brandweer als eigen metingen van Nature's Pride zijn er geen afwijkingen in de luchtkwaliteit gevonden. Derhalve heeft de directie direct besloten om twee onafhankelijke laboratoria in te schakelen om een partij sugar snaps nader te onderzoeken. Groen Agro Control en Laboratorium Zeeuws-Vlaanderen hebben gisteren omstreeks 16.00 uur hun resultaten aan de directie bekendgemaakt. Beide onderzoeken hebben niets schadelijks kunnen vinden. De productie is weer hervat en alle medewerkers zijn weer aan het werk.
 
Geen gevaar
Shawn Harris, directeur Nature's Pride: "Ondanks de schrik van gisteren zijn we blij om, naast de metingen van de brandweer, nu ook van twee onafhankelijke laboratoria te horen dat er geen enkel gevaar voor de gezondheid van onze medewerkers is geweest. Toch gaan we nog meer de ruimtes ventileren dan dat we al deden. En we zijn nog alerter op het welzijn van onze mensen."

De grote vraag die oprijst is wat de oorzaak dan wel moge zijn. "Dat is ook de vraag die ons bezighoudt", verzekert woordvoerder Robert Jonkers. "We hebben alle voor de hand liggende oorzaken onderzocht en uitgesloten, zoals de producten, luchtkwaliteit, het eten van ons personeel en de relatie tussen de personeelsleden die onwel zijn geworden, maar daar was allemaal geen verband tussen te ontdekken. Nu gaan we experts benaderen om andere oorzaken te onderzoeken. Gelukkig weten we naar aanleiding van de metingen dat het veilig is om in het pand te werken."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.