meet de rijpheid van het product met een refractometer

Gullimex sinds kort officieel distributeur van Atago

In de AGF-sector worden producten regelmatig onderworpen aan kwaliteitsmetingen. Voor het meten van de omvang is er de ringmaat, voor de rijpheid een penetrometer en voor het suikergehalte een refractometer. Wanneer u een rietje plaatst in een glas water, lijkt het rietje gebogen. Dit fenomeen wordt de brekingsindex van licht genoemd. Refractometers zijn instrumenten die deze brekingsindex meten. Refractometrische bepalingen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor productherkenning, productsamenstelling of de bepaling van de zuiverheid van een vloeistof."Een teler gebruikt het instrument om te bepalen of het product rijp is voor de oogst, een importeur om klanten van de juiste productinformatie te voorzien, een producent van vruchtensalades om te bepalen of het fruit in de juiste conditie is voor bewerking en een producent van vruchtensappen om het juiste concentraat te realiseren."

Groot aantal toepassingen

"De refractometer heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een optisch precisie-instrument. Ooit begonnen als een simpel analoog instrument, maar door vooruitstrevende technologie en integratie van zeer nauwkeurige elektronica inmiddels uitgegroeid tot een zeer verfijnd instrument voor een groot aantal toepassingen."

Sinds kort is Gullimex officieel distributeur van Atago. Atago is al meer dan 74 jaar gespecialiseerd in opto-elektronische instrumenten zoals refracto- en polarimeters. De instrumenten van Atago vinden wereldwijd afzet in meer dan 154 landen. Atago-instrumenten worden onder andere ingezet in de chemische- , petrochemische-, voedingsmiddelen-, halfgeleider-, textiel- en suikerindustrie.

Voor meer informatie:
Gullimex BV
tel. 074 265 77 88
www.gullimex.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Beste,
ben op zoek naar een brix-meter om het suikergehalte van de KIWIBES te meten.

Wat raden jullie mij aan , graag advies en uitleg aub.

MVG,
Stoffels An
tel.: 0473240562
stoffels an, hoogstraten (Meer) - 2016/06/30 21:54:51.000© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven