"Overeenkomst met AGF-sector: harde arbeid werpt z'n vruchten af"

Sportieve AGF-er: Jurgen de Witte rijdt Cape Epic

Tholen - Jurgen De Witte, directeur van importbedrijf Starfruit uit Brussel, reed van 15 tot 22 maart mee met de Cape Epic. De Cape Epic is een meerdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika, die sinds 2004 in maart verreden wordt en is de zwaarste MTB-meerdaagse ter wereld. Samen met een andere AGF'er, Kurt Verhaegen, van groothandel Verhaegen in Antwerpen vormde Jurgen het beste Belgische team. Ze stonden op de 39e positie in het algemeen klassement op 600 teams.Jurgen: "We hoopten bij de top-100 te eindigen, maar wisten natuurlijk niet hoe sterk iedereen zou zijn. Dat we bij de beste 40 teams zouden eindigen, daar hadden we eigenlijk alleen van durven dromen. De sfeer in en rond de wedstrijden was uniek. We leefden een week samen met de pro-teams en hun begeleiders. Er was geen onderscheid tussen rang en stand. Ik genoot van het enthousiasme van het publiek en de belangstelling die het evenement kreeg in het land. Deze week zal ik nooit vergeten."

 

Zware voorbereiding
Jurgen de Witte vertelt dat hij enkele jaren geleden de mountainbike ontdekte. "Maar zomaar wat rondrijden, zegt me niet zo veel, ik wil altijd doelen hebben in het leven. De Cape Epic hield me al enkele jaren bezig, maar het is erg moeilijk om een startbewijs in de wacht te slepen. Toch is het dit jaar gelukt." De voorbereiding was zwaar en duurde zeker een half jaar. "In die periode zat ik wekelijks minstens 18 uur op de fiets. Ik ging twee keer per week, op dinsdag en donderdag met de fiets naar het werk. Ik fietste vanaf 4 uur ongeveer anderhalf uur over 40 kilometer en na het douchen kon ik rond 6 uur aan het werk. 's Avonds vertrok ik rond 16u en met het drukke verkeer was ik slechts 30 min langer onderweg dan met de wagen. 's Woensdags ging ik na het werk nog tot 3 uur trainen op een afgesloten, verlichte piste. Op maandag en vrijdag ging ik bij een trainer krachtoefeningen doen. Allemaal niet makkelijk in die periode alhoewel we niet mogen klagen. Het was een zeer milde winter."Anders eten
Jurgen at tijdens het trainen op een andere manier. "Suiker en melkproducten zoals kaas, boter en melk heb ik zoveel mogelijk geweerd of vervangen door sojamelk. Koffie en bier heb ik volledig geweerd. Ook ging ik anders eten: 's ochtends een goed ontbijt en 's middags een stevige maaltijd. In de avonden at ik geen zware maaltijden meer." Hij traint nog steeds. "Niet zo hevig meer weliswaar om nog enkele marathons te rijden in binnen- en buitenland en wegwedstrijden in de regio.""Harde arbeid geeft z'n vruchten"
Volgens de sportieve AGF'er zijn er zeker overeenkomsten tussen een wedstrijd mountainbiken en de AGF-sector: "Je moet er alles voor geven en veel geduld hebben. Het succes komt niet vanzelf, harde arbeid werpt z'n vruchten af. We zijn in ons bedrijf ook ambitieus en willen altijd de beste kwaliteit aan de beste prijs, dat probeer ik ook in de sport. Maar het blijft natuurlijk een hobby." Er werd heel positief gereageerd op zijn deelname en prestatie. "Mensen die ons goed kennen weten wat we er allemaal voor gedaan hebben en gunnen het ons van harte. Ook veel reactie uit de AGF-sector wat ons wel heeft verrast. Want laat ons eerlijk zijn mountainbike en de AGF-handel ligt toch wel ver uit elkaar."

Het avontuur is voor Jurgen zeker voor herhaling vatbaar. "Binnen twee jaar mag ik bij de masters starten en dan wil ik het er nog eens op wagen. Mogelijk ga ik dan ook voor een plaats op het podium."

Voor meer informatie:
Jurgen De Witte
Starfruit Cy.
Tel.: +3222420876
jurgen@starfruit.be
www.star-fruit.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven