Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Logistieke problemen voor groeiende druivenexport Peru
De export van tafeldruiven uit de regio Piura, Peru, liep op tot 73.000 ton het laatste seizoen (2013/2014), waarmee deze voor de eerste keer hoger was dan Ica, waar 68.000 ton werd geëxporteerd. Dit is sneller gegaan dan verwacht. De export uit Lambayeque groeit ook. Het oppervlakte van tafeldruiventeelt komt niet boven de 10.000, dat is niet veel voor deze regio.
Achter deze spectaculaire cijfers schuilen zware problemen, zoals de afwezigheid van inpak- en koelsystemen. Bovendien heeft de haven in de buurt een lage capaciteit; veel te laag voor de groeiende exportcijfers. Het 16e Internationale Symposium van de tafeldruif Piura-Perú Siuva Norte 2014 op 10 en 11 april in de Nationale Universiteit van Piura, zal zich richten op technische innovaties die relevant zijn voor de producenten en de exporteurs. Er wordt gezocht naar oplossingen op maat voor de problemen in de noordkust van Peru, zoals de droogte, parasieten, etc.
De beste specialisten ter wereld zullen hier vertegenwoordigd zijn om oplossingen te bieden, waaronder Luis Sánchez, van de druivencultuur "Gallo" (US); Felipe Barrios Masías en Matthew Fidelibus, Universiteit van US; Isabel Abrisqueta, USDA (US); Kobus Louw, van SAPEX (Zuid-Afrika); en David Cane, van International Fruit Genetics, Bakersfield (US).