Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

meer winst met rechtstreeks zakendoen

Spaanse telers verdienen ruim 20% meer door verkoop via internet

Spaanse telers verdienen tussen de 20 en 40% meer dan de marktprijs wanneer ze gebruikmaken van een systeem om hun sinaasappels rechtstreeks te exporteren via een internetportaal. Het hogere percentage is te danken aan het ontbreken van tussenpersonen.

De portal www.naranjasyfrutas.com, gemaakt door Juan Jose Bas, teler en landbouwkundig ingenieur, heeft onlangs een functie toegevoegd die het contact tussen Europese telers en groothandelaren vergemakkelijkt. De nieuwe functie stelt producenten in staat om rechtstreeks zaken te doen met klanten in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland, Zweden, Zwitserland, Finland, Italië en Algerije. Het voordeel van het systeem is duidelijk: door het ontbreken van tussenpersonen is de winst groter. De koper, op zijn beurt, krijgt versere producten omdat de aankoop zonder omwegen op de plaats van bestemming aankomt. 

Sommige producenten hebben al hun productie via dit systeem verkocht. "De teler factureert de groothandelaren en houdt alle winstmarges zelf," laat de ontwikkelaar weten. 

De portal, in medio 2012 opgericht om de prijzen te verbeteren door direct contact tussen telers en de nationale en internationale handelaren te vergemakkelijken, heeft momenteel ongeveer 1400 aangesloten telers die ongeveer 216.000 ton fruit te koop aanbieden. 90% bestaat uit citrus en de rest zijn kiwi's, pruimen, kersen, granaatappels, abrikozen, avocado's, peren en appels.

Bron: EfePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


bonjour je voudrais bien avoirs le prix de votre produits pomme et autre fruits que vous commercialiser pour mes importation vers l algerie merci salutation
agrotradimex@yahoo.com
agrotradimex@gmail.com
adjenek, agrotradimex - 2014/03/04 20:09:41.000© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven