Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aardappelen en tomaten

Beekenkamp Plants levert TomTato commercieel

Beekenkamp Plants heeft een plant ontwikkeld voor de handel die zowel tomaten als aardappelen produceert. Het heeft Beekenkamp Plants BV verscheidene jaren gekost, voordat de met de hand geënte plant commercieel was geslaagd.

Het is ideaal voor mensen die thuis hun eigen groenten willen kweken, maar niet zoveel ruimte hebben om een groentetuintje te maken. De TomTato kan je buiten op je terras zetten of binnen in de serre, in een grote pot van 50 liter, om zo het optimale resultaat te verkrijgen. Boven de grond groeit de tomaat en ondergronds groeit de aardappel. Het is de eerste keer dat deze planten commercieel kunnen worden geproduceerd.

Tomaten zijn lid van de aardappel familie (solanaceae) en zijn daarom van nature compatibel met de aardappel. Elke plant is met de hand geënt om deze unieke combinatie te creëren. Er vindt geen genetische manipulatie plaats, het is een volkomen natuurlijk proces. Directrice en eigenaressen van Beekenkamp Plants, An Beekenkamp, zegt dat "het veel inspanning en geduld heeft gekost om dit innovatieve product te creëren en is trots op het resultaat".

In samenwerking met het Engelse bedrijf Thompson & Morgan Ltd. is het plantje TomTato genoemd. De TomTato zal via Thompson & Morgan Ltd. beschikbaar zijn.

Voor overige aanvragen neemt Beekenkamp Plants dit waar.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants BV - sierteelt
Tel +31 174 526 100
Email: info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl
Publicatiedatum: