Agrifirm Plant betaalt 14,30 euro per 100 kilo in af land uienpool

Agrifirm Plant betaalt de deelnemer aan de af land uienpool gemiddeld 14,30 euro per 100 kilo uien. Telers met een geldig Global GAP-certificaat ontvangen een extra vergoeding van 0,10 euro per 100 kilo. Bovenop de genoemde prijzen ontvangen leden van Agrifirm Plant een Ledenvoordeel van 0,10 euro per 100 kilo voor alle geleverde uien in de pool.

Als gevolg van een matig groeiseizoen werd het gedurende de zomer duidelijk dat de opbrengsten van de uien dit jaar tegenvallen. Dit had een positief effect op de prijsvorming. De vroege verkoop voor de af landpool startte al voor de oogst om tijdens de oogstpiek te kunnen leveren bij de verwerkers. In het begin van de verkoopperiode was het mogelijk om voor circa 13 euro per 100 kilo te verkopen. Gedurende de oogst liep dat op naar ruim 15 euro en iets hoger voor de mooie grove partijen. In oktober zijn de laatste af land partijen geleverd op momenten dat de markt wat onder druk kwam te staan. Een paar partijen met extreem late afrijping zijn vanwege de kwaliteit buiten de pool afgerekend.

De af land uienpool is een van de vormen waarin telers de afzet van uien via Agrifirm Plant kunnen regelen. Naast deze pool zijn er mogelijkheden in de bewaarpool en vermarkting op dagprijzen. Agrifirm Plant doet zaken met een aantal verwerkers van uien en heeft hierdoor een onafhankelijke positie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.