zowel intern als in aantal TEU

Flinke groei voor foodcareplus in 2013

Tholen - 2013 was bij foodcareplus het jaar van de hoogtepunten. "Allereerst zijn we als bedrijf flink gegroeid, en we moesten daardoor op zoek naar een nieuwe locatie", vertelt Steve Alaerts, Sales Director van foodcareplus. "Intern zijn we bijna met de helft meer mensen als vorig jaar. Op het gebied van vervoer in aantal TEU, zowel export als import, zijn we dit jaar een kleine 5% gestegen."

Nederland
"We zijn wereldwijd actief, maar sinds dit jaar focussen we ons ook op Nederland. De aardappelen- en uiensector in ons buurland is enorm en men is daar op zoek naar attractieve logistieke oplossingen. Nederland is de grootste uitvoerder van Europa en het is voor ons daarom ook een logische stap om deze markt aan te boren. Met ervaren agenten hebben we ons team in Nederland versterkt."

White paper
foodcareplus hield begin dit jaar een reefer conferentie en publiceerde in april een white paper over het onderwerp 'White Label Reefer Pool' (Titel: 'Neutral reefer asset management: a logical solution to a chronic industry challenge?') De white paper bevat de conclusies en aanbevelingen van de eerste White Label Reefer Pool Ronde Tafel Conferentie die eerder dit jaar werd georganiseerd door foodcareplus en SeaCube.

Nieuwe importafdeling
Vanaf 1 juni heeft foodcareplus haar dienstverlening uitgebreid met een nieuwe importafdeling: veterinaire controles en bijhorende douanedocumenten voor reefers die aankomen in de haven van Antwerpen. Bij deze nieuwe service wordt ook beroep gedaan op de diensten van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Grensinspectiepost (GIP).

Reefer container
foodcareplus publiceerde eind september het eerste verslag van zijn reefer container inspectieprogramma in de haven van Antwerpen. ICTC (containerdepot) en OOCL (rederij) behaalden daarbij de beste resultaten. De inspecties in de haven van Antwerpen brachten een kwaliteitsprobleem aan het licht bij 19,91% van de vrijgegeven reefers. Daarnaast bleek dat het snelste depot een container vrijgeeft in 20 minuten, terwijl het traagste aan een gemiddelde van 54 minuten komt.

Sinds kort biedt foodcareplus ook temperature tracking diensten. Deze diensten zijn in twee categorieën op te splitsen:
- Light Traxx: daarbij kleven we een logger ter grootte van een envelopje in de container. Bij het uithalen van de container, wordt die enveloppe per post terug gestuurd naar ons kantoor, en lezen we de resultaten in ons systeem. De cijfers worden opgeslagen in de cloud, waartoe de klant ook toegang heeft. Deze resultaten kunnen gebruikt worden als bewijsvoorlegging indien het zover als een dispuut zou komen inzake verantwoordelijkheid voor beschadigde goederen.
- Smart Traxx bestaat uit een koffer die in de container wordt geplaatst (temperatuur meter) en een logger die aan de container wordt gehangen (gps). Het verschil met de Light Traxx is dat je met deze formule de zending live kan volgen, van begin tot en met het einde van de zending (per boot/truck) en ook wordt gewaarschuwd als er een ingestelde parameter wordt overschreden. Smart Traxx wordt met name gebruikt voor zeer kostbare lading, zoals bijvoorbeeld seafood.

Steve besluit: "Voor volgend jaar hopen we op een nog sterkere stijging van de TEU-cijfers, waarbij we focussen op een stijgend aantal behandelde TEU per maand. We willen ook onze importactiviteiten grondig uitbreiden en nog meer diversifiëren in commodities."

Voor meer informatie:
foodcareplus nv
Hoofdkwartier België
Sneeuwbeslaan 14
2610 Wilrijk - BE
T: +32-3-2429150
F: +32-3-2481167
sales@foodcareplus.com
www.foodcareplus.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.