Fruit Saratov duurder dan import

Door de hoge productiekosten wordt fruit uit de kassen van Saratov nooit goedkoper dan de import uit Nederland, Turkije, Azerbeidzjan of Iran. Dat voorspelt de directeur van een kassencomplex in Saratov. Er bestaat zeker vraag naar inheemse vruchten, maar de productie moet worden gemoderniseerd en de promotie vraagt om investeringen. De overheid vraagt zich af hoe de fruitproductie in Saratov in de nabije toekomst kan worden verhoogd. De autoriteiten vinden dat het fruit uit Russische kassen beter gedistribueerd zou moeten worden in samenwerking met de detailhandel. Ook de promotie zou men collectief moeten aanpakken.
 
Bescherming
Van uitvoer naar China moet Rusland het niet hebben: de Chinezen hebben de markt gesloten voor Russisch fruit. Het is zoals gezegd duurder dan dat uit andere landen. Niet alleen aan de productie en het moderniseren daarvan, ook aan biologische bescherming worden behoorlijke sommen geld besteed. In de toekomst is men mogelijk genoodzaakt om andere beschermingsmiddelen in te gaan zetten. Het lokale klimaat zorgt bovendien voor hoge elektriciteitskosten.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.