Syngenta verkoopt AGF-tak VS

Syngenta heeft getekend voor de overname van Dulcinea Farms aan Pacific Trellis Fruit LLC, een internationale teler en verkoper van AGF uit de VS. Dulcinea werd in 2004 opgericht in samenwerking met Tanimura & Antle en was oorspronkelijk bedoeld voor de directe consumentverkoop van eigen mini-watermeloen en speciale meloen via nationale supermarktketens. In 2005 kreeg Syngenta de volledige controle over het bedrijf. Sindsdien steeg de jaarlijkse omzet tot bijna $80 miljoen (€58,6 miljoen). Ook na de overname zal Dulcinea blijven groeien en de huidige producten verkopen. Syngenta en Pacific Trellis hebben een leveringsovereenkomst voor de lange termijn gesloten, waarin bepaald wordt dat Syngenta Dulcinea blijft voorzien van mini-watermeloen en speciale meloensoorten. 
Davor Pisk, COO van Syngenta, zegt: "De verkoop van de tak zal Syngenta de mogelijkheid bieden zich te richten op innovatie en de voedselwaardeketen in de groentesector, onze kernmarkt. Pacific Trellis heeft de expertise die Dulcinea nodig heeft voor schaalvergroting en groei op de lange termijn."

Voor meer informatie: www.syngenta.com.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.