Meermalige verpakkingen beperken productverlies in de toeleveringsketen

Meermalige verpakkingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van schade aan verpakkingen in de toeleveringsketen, in tegenstelling tot eenmalige kartonnen verpakkingen. Dit is een van de conclusies van een onderzoek gestart door de Duitse organisatie 'Stiftung Initiative Mehrweg' (Stichting voor het hergebruik van middelen) in mei 2013. Ongeveer 4% van alle eenmalige verpakkingen raakt beschadigd op weg naar de consument. Bij meermalige verpakkingen bedroeg dit cijfer slechts 0,1%.Met de extrapolatie van deze gegevens naar de huidige marktsituatie in Duitsland, werd geschat dat ongeveer 36.000 ton groente en fruit, met een marktwaarde van ca. € 68 miljoen, beschadigd raakt wanneer slechts eenmalige verpakkingen worden gebruikt. Indien exclusief gebruik wordt gemaakt van meermalige verpakkingen, bedraagt het verlies 1.100 ton, met een marktwaarde van ca. € 2 miljoen. De reden voor de uitvoering van het onderzoek was het consensus in Duitsland betreffende de noodzaak tot vermindering van voedselverspilling. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut voor Materiaalstroom en Logistiek en de Werkgroep Koelketenbeheer van de Universiteit van Bonn.

Samenvatting en toelichtingen 'Bepaling van de mate van bederf van verse groenten en fruit afhankelijk van het soort verpakking'


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.