Italië: courgette- en aubergineprijzen weer normaal

Begin december veroorzaakte het ToLCNDV (Tomato Leaf Curl Virus New Delhi) virus veel schade in de Spaanse courgetteoogst, vooral in het gebied Almería. Meer dan 50-60% van de productie ging verloren, waardoor de prijzen stegen. De productie van het Italiaanse Sicilië had nog geen hoogtepunt bereikt.

Giovanni Veroni, vertegenwoordiger van AgriBologna, legt uit dat "door weersproblemen (stormen en tornado's) de courgetteproductie in Spanje zeer laag was. Ze konden niet komen aan de gewenste hoeveelheden en dus stapten Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland -die normaal Spaanse producten kopen- over op de Siciliaanse markt. Dit leidde, samen met de lager wordende temperaturen, tot prijzen tot €2,00 voor courgettes en €2,20 voor aubergines."

"Momenteel, 10-12 dagen nadat de vraag piekte, lijkt het erop dat de prijs en beschikbaarheid terugkomen op normaal niveau en dat de prijs van Spaanse producten omlaag gaat", concludeert Veroni.

Contact
Consorzio AgriBologna

Via Paolo Canali 1
Bologna
Tel.: (+39) 051 9941200
Fax: (+39) 051 9941220
E-mail: info@agribologna.it
Web: www.agribologna.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.