Rondgang Fresh Park Venlo:

"Kerst is prachtig, maar niet voor handel"

Tholen - Van kerstdrukte in de AGF-handel is al jaren niet echt sprake meer, maar de verkoop viel gisteren ronduit tegen. Dat bleek tijdens een rondgang met agenda's en bureau-onderleggers op Fresh Park Venlo. "Kerst is prachtig, maar niet voor de handel. Als je alles optelt heb je een hoop stress meer en uiteindelijk net zoveel omzet als in een gangbare week. Daarbij was het nu opvallend rustig en zal het de komende dagen nog even heel snel druk moeten worden, anders zitten we na Kerst met voorraden opgescheept", vertelde een handelaar.

Extra stress werd veroorzaakt door vertraagde aankomsten van verschillende boten. Met name producten als sperziebonen en vijgen bleken erg schaars. De verkoop van Turkse paprika's, kweeperen en granaatappelen verliep vlot, zo vertelde een Turkse handelaar. Onder meer dankzij aandacht in de supermarktblaadjes was de afzet ook richting de Hollandse afnemers een stuk hoger dan andere jaren.Ook op het gebied van onroerend goed is er op Fresh Park Venlo één en ander gaande. Zo werden bij aankomst op het terrein de groeiplannen van Weyers / Pakstation Venlo zichtbaar, waar een gigantische nieuwbouw uit de grond wordt gestampt. Ook zijn de speculaties over de verkoop van het pand van Langfruit in volle gang en hebben zich meerdere gegadigden gemeld. Verder werd bekend dat Ceyda, onderdeel van Enes Groenten & Fruit, zich gaat vestigen in de loods tegenover Aqui en naast FRS.


Januari kan voor Ton Derix van Derix Logistics overigens niet snel genoeg aanbreken. Zijn trucks sieren namelijk op de officiële Volvo-kalender in de maand januari. Ton vond het ook zelf de mooiste vrachtauto's van de hele kalender, maar hij is natuurlijk niet helemaal objectief.....Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.