Bodensee: recordomzet hardfruit dankzij kleinere oogst

Friedrichshafen - Het fruit uit de Duitse regio Bodensee, vooral appelen, zorgt bij de telers uit de regio momenteel voor een goede stemming. Nadat men aan de Bodensee 3000 ton minder oogstte dan vorig jaar en er in heel Duitsland gebrek aan appelen ontstond, profiteren de telers momenteel van hoge prijzen. Bij gemiddelde kosten tot 1,77 euro per kilo heeft de regio in seizoen 2012/13 68 miljoen euro omzet behaald, zo veel als nooit tevoren.

"Deze omzet is niet door de hoeveelheid appelen, maar door de hoge prijzen tot stand gekomen", zegt Hermann Sommerfeld, bestuursvoorzitter van de vereniging die achter het merk 'Obst vom Bodensee' zit.

De hoge prijzen resulteren onder andere uit een oogstafname bij appelen van 18 procent in heel Duitsland. Aan de Bodensee lag de oogstafname op acht tot tien procent, aldus fruitdeskundigen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.