toename areaal bessen

Spanje: aardbeienareaal blijft gelijk

Volgens Freshuelva, de vereniging van aardbeiproducenten en -exporteurs in het Spaanse Huelva, die zo'n 95% van de aardbeienbranche representeert, zal het aardbeienareaal in het komende seizoen 2013/14 met 6.980 hectare ongeveer even groot zijn als in het afgelopen seizoen. De toename bedraagt slechts 2%, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI).

Anders dan bij de aardbeien werd het areaal van struikbessen, dus frambozen, blauwe bessen en bramen, sterker vergroot. Deze drie bessensoorten worden in het komende seizoen op in totaal 2.520 hectare geproduceerd. Dat betekent een oppervlaktetoename van 16%. Vooral het blauwe bessenareaal werd flink uitgebreid, namelijk met 19% naar 1.150 hectare. Maar ook het frambozenareaal is met 14% toegenomen naar 1.300 hectare. Bramen worden in 2013/14 op circa 70 hectare geproduceerd ten opzichte van 57 hectare in 2012/13. Door de teelt van nieuwe bramensoorten zal de levertijd verlengd worden waardoor de markten langer bediend kunnen worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.