



Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- Eerste komkommers van Qcumber bij The Greenery geveild voor Kika
- "We bieden overzeese producenten met een totaalpakket toegang tot de Europese markt”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
lekker veel groenten op het kerstmenu
Populariteit veganisme stijgt exponentieel
Steeds meer mensen zien de voordelen van plantaardig eten en leven. Voor de dieren, het milieu en hun medemens, maar ook voor hun eigen gezondheid. De vraag naar veganistische producten en diensten neemt toe en de markt groeit mee. Woordvoerder Daphne Wessel: "Er verschijnen steeds meer vegan (kook)boeken en ook het aantal veganistische ondernemingen groeit in een rap tempo met name in de horeca en catering. Afgelopen jaar zijn er wederom verschillende restaurants bijgekomen, die een grotendeels of zelfs volledig plantaardige menukaart hebben. Ondertussen zitten ook producenten niet stil. Gevestigde namen als Vivera en zelfs het AH-huismerk hebben een volledig veganistische productlijn in de schappen gezet om zo te kunnen voorzien in de snel groeiende vraag. Plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel worden van steeds betere kwaliteit en zijn nu ook veel beter verkrijgbaar dan voorheen."
Niet alleen bedrijven en producenten spelen in op deze ontwikkeling. Ook vanuit de vegan community zelf ontstaan vele positieve initiatieven. Woordvoerder Daphne Wessel: "Er worden steeds vaker get togethers georganiseerd met veganisme als centraal thema, zoals de zogenoemde vegan potlucks, waarbij iedereen wat 100% plantaardigs te eten meebrengt. Hier komen soms tientallen mensen op af, zowel vegans als geïnteresseerden. Het cateringbedrijf DopHert zamelde binnen korte tijd 40.000 euro in via online crowdfunding. Dankzij deze financiering kunnen zij begin januari 2014 een vegan lunchroom openen in de bloeiende Amsterdamse Spaarndammerbuurt. De van oorsprong Duitse veganistische supermarktketen Veganz, die al in verschillende landen actief is, verwacht in 2015 een filiaal te beginnen in onze hoofdstad. Daarmee zie je dat het enorm leeft. In de media zien we hetzelfde beeld terug, er is sprake van groeiende aandacht voor het veganisme."
De NVV is zeer positief over de ontwikkelingen. Woordvoerder Daphne Wessel: "Met onze VeganChallenge campagne hebben we in 2013 bijna 5000 mensen kunnen inspireren om een maand lang plantaardig te eten. Velen is dit zo goed bevallen dat ze niet anders meer willen. We zullen ons ook de komende jaren de blijven richten op het informeren en ondersteunen van mensen die geïnteresseerd zijn in plantaardige voeding en de vegan lifestyle."
De stijgende populariteit van veganisme zorgt er ook voor dat meer mensen plantaardig gaan koken tijdens de feestdagen. Om aan deze vraag te voldoen heeft de NVV een geheel plantaardig kerstmenu met recepten op de website. Dit kerstmenu is te vinden op: www.veganchallenge.nl/kerstmenu
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2023-01-03 "De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan
- 2023-01-02 "Vega en vegan uitgelegd: Nederland in cijfers"
- 2022-12-22 Duitse Alfafood stevent nu af op omzet € 60 mln
- 2022-12-22 McDonald's kampt met tekort aan sinaasappelsap
- 2022-12-21 Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar
- 2022-12-15 "Groenten zijn een geschenk in desserts"
- 2022-12-08 Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
- 2022-12-08 Gezondere en duurzamere voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevredenheid
- 2022-12-07 Onzekerheid over continuïteit bedrijf in horeca toegenomen
- 2022-12-07 “We liften mee op de groei van de regio Eindhoven"
- 2022-12-06 Compass Group benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director voor Nederland
- 2022-11-30 HelloFresh brengt nieuwe menucategorie 'Klimaatbewust' naar Nederland