Special Jaaroverzicht oktober

Vijf beurzen en 100.000 abbonnees

Begin oktober vond in Houten de AGF Detail plaats. Voor detaillisten is het een jaarlijkse ontmoetingsplek om hun leveranciers en collega's te ontmoeten. De beurs werd opnieuw gelijktijdig georganiseerd met de Vakbeurs Foodspecialiteiten, wat de detaillisten de gelegenheid biedt om in één dag twee specialistische versbeurzen te bezoeken.We wisten dat het er aan zat te komen, maar voor veel AGF'ers is het wellicht een verrassing: dit weekend zijn we met onze wereldwijde AGF-nieuwsbrieven de 100.000 abonnees gepasseerd.

De verdeling van de abonnees per dagelijkse nieuwsbrief is als volgt:
• AGF: 12.626
• Groentennieuws: 4.977
• FreshPlaza.com: 29.998
• FreshPlaza.it: 13.844
• FreshPlaza.es: 21.451
• HortiDaily: 11.519
• Biojournaal: 5.630Het centrum van het Italiaanse druivengebied Puglia wordt sinds vrijdag getroffen door zeer zware regenbuien. Deze situatie heeft er toe geleid dat wegen onbegaanbaar zijn en er zijn lokaal flinke overstromingen.

Anuga is 's werelds grootste en belangrijkste voeding- en drankenbeurs en deze vond plaats van 5 tot 9 oktober. Er waren 6.777 standhouders dit jaar, meer dan in 2011. Bijna geen enkele andere sector ziet zoveel innovaties als de voeding- en drankenbranche. Wij maakten een fotoreportage.De septembervorst in Chili heeft zijn sporen nagelaten bij de fruitproducties in het land. De Association of Fruit Exporters of Chile (Asoex) schatte de schade voor de fruitsector in op 1,2 miljard dollar. Vorige week werden de eerste cijfers vrijgegeven over de schade door de vorst in Chili. Volgens Andres Ramirez, de inkoopdirecteur van Capespan, is dat per regio en per product verschillend.

De politie van Moskou heeft op de AGF-groothandelsmarkt van Stupinsky in het zuidelijk stadsdeel ruim duizend werknemers opgepakt, van wie er velen uit de Kaukasus komen. De arrestaties komen na de rellen van gisteren in de wijk, waarbij bijna 400 Russen zijn opgepakt.Op eerste dag van de Fruit Attraction in Madrid zat bij veel standhouders en bezoekers de stemming er al goed in. Op 16 oktober kwamen rond half 10's morgens de eerste bezoekers binnen. Dit is het vijfde jaar dat de Fruit Attraction werd georganiseerd en het is tot nu toe de grootste editie ooit. In vergelijking met vorig jaar was de beurs 25% gegroeid. Wij maakten een fotoreportage van de Belgische Nederlandse, Franse en andere buitenlandse standhouders. Op vrijdag 18 oktober werd, als onderdeel van de Fruit Attraction, een seminar georganiseerd door de Nederlandse Ambassade en Landbouwraad in Spanje. Dit ging over fytosanitair beleid en de internationale handel.

Een aantal blauwebessentelers, verantwoordelijk voor zo'n 70% van de omzet van blauwe bessen van Nederlandse telers bij ZON fruit & vegetables, heeft aangegeven de afzetorganisatie per 1 januari 2014 te verlaten. De intentie is om Sunberry International over te nemen.Met dertien Nederlandse deelnemers telde de PMA Fresh Summit een grotere inzending dan de afgelopen jaren. Ger van Burik van het HBAG vertelde dat er met name meer toeleveranciers geïnteresseerd raken in beursdeelname. Zo zijn er voor de editie van volgend jaar achttien plekken geboekt. Klik hier voor de fotoreportage.

De vijfde editie van Expoalimentaria, de belangrijkste voedselbeurs van Latijns-Amerika, georganiseerd door de associatie voor Peruaanse exportbedrijven (ADEX), werd gehouden van 15 t/m 17 oktober in Lima (Peru). Bezoekers van de beurs kwamen van over de hele wereld.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.