Special jaaroverzicht 16-30 september

Okke Koo aangetrokken als 'reorganisator'


Op 11 en 12 september, heeft de Potato Europe in Emmeloord plaats gevonden. Ruim 15.000 bezoekers uit bijna 50 landen zijn naar Emmeloord afgereisd, ook wel 'world potato city' genoemd. Dit is een forse stijging vergeleken met de kleine 11.000 bezoekers in 2009.

Op 16 september heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg uitspraak gedaan over GMO-subsidie, die is uitgekeerd aan telerscoöperatie FresQ. Volgens het Hof is de subsidie terecht ingetrokken. Het gaat om ruim 22 miljoen euro.


Op 18 september is een overeenkomst bereikt tussen Kloosterboer en Varekamp Coldstores over een doorstart van laatstgenoemd bedrijf. Het bedrijf maakt een nieuwe start onder de naam Varekamp Coldstores Holland. "Met Kloosterboer hebben we een goede partner gevonden, die actief is in de logistiek met een groot netwerk en ook een bepaalde armslag om onze bedrijfsvoering verder op- en uit te bouwen.

De Raad van Commissarissen van The Greenery heeft de heer Okke Koo aangesteld als Algemeen Directeur a.i. van The Greenery. Hij begint vandaag met zijn werkzaamheden. De heer Koo neemt de lopende werkzaamheden en taken over van Philip Smits die recent zijn vertrek aankondigde. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot medio 2014. Deze periode wordt tevens benut om volgens een zorgvuldig proces een nieuwe CEO te werven en selecteren. The Greenery kiest met Okke Koo voor een reorganisator


Medio mei nam Henk Niemansverdriet afscheid als verkoopdirecteur van The Greenery Benelux om samen met ondernemer Peter Pompen te starten met een nieuw distributieconcept, waarbij de consument online boodschappen bestelt en deze afhaalt bij een modern geautomatiseerd uitgiftepunt dat 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend is. Op 28 september startte het eerste pilot pick up point van Superdirect.com in Eindhoven.


De directie van H-Apack in Sint-Truiden heeft een intentie tot collectief ontslag aangekondigd. Hierdoor zullen bijna 30 mensen hun baan verliezen. Mogelijk zal er een deel van het personeel naar H-Ppack gaan. H-Apack is gespecialiseerd in het sorteren en verpakken van appels. Het is één van de modernste sorteer- en pakstations van Europa.


Op zaterdag 28 september was het opendeurnacht in Mabru, de groothandelsmarkt in Brussel. Vanaf 1:00 uur 's nachts was de 'Buik van Brussel' in feeststemming. Een deel van de groothandelaren hadden hun producten op z'n mooist gepresenteerd. Het feest was ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vroegmarkt op deze locatie. De vroegmarkt zelf bestaat al meer dan een eeuw en is 40 jaar geleden verhuisd van het stadscentrum naar de overdekte hallen op de Werkhuizenkaai.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.