Special Jaaroverzicht 1-15 september

Strawberry Congress, Asia Fruit Logistica en Philip Smits vertrekt

Varekamp Coldstores is begin september door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Volgens Curator Mathieu Souren is dat een rechtstreeks gevolg van het faillissement van de Van Rijn Groep. Volgens de curator is het puur toeval dat Varekamp Coldstores niet in eerste instantie is meegenomen bij de surseanceaanvraag. Op de vraag of Varekamp Coldstores op zichzelf een gezond bedrijf was, antwoordt de curator: "Marginaal, maar wel met zwarte cijfers."

De Asia Fruit Logistica in Hong Kong is 4 september van start gegaan. Voor het eerst worden dit jaar ook de Asia Fruit Awards uitgereikt tijdens de welkomstreceptie. Er waren awards voor de beste marketingcampagne, importeur en produce retailer van het jaar.De Asia Fruit Logistica vond van 4 tot 6 september plaats in de Asia World Expo in Hong-Kong. Aan de beurs namen 370 exposanten uit 37 verschillende landen deel. Ook vanuit Nederland en België waren standhouders en bezoekers naar Azië afgereisd. Er werden dit jaar meer dan 6.000 bezoekers verwacht. De sfeer op de beurs was positief en de bezoekers toonden veel interesse. Voor veel standhouders en bezoekers wordt Azië elk jaar belangrijker als handelspartner. Wij maakten een fotoreportage van de receptie bij het Nederlandse Consul Generaal in Hongkong. Natuurlijk ook van de beurs zelf.

In het hartje van Antwerpen vond begin september ook de aftrap plaats van het Strawberry Congress 2013. Bijna 300 deelnemers uit 24 landen nemen aan het driedaagse congres deel. Het programma bestaat naast twee congresdagen uit een excursiedag op vrijdag. Tijdens het door Veiling Hoogstraten georganiseerde Strawberry Congress in Antwerpen hielden vertegenwoordigers uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Turkije, Duitsland, Nederland een België een presentatie over de stand van zaken.Vanaf 1 september is Stephane Rion - na een carrière van ruim vijftien jaar bij The Greenery en haar voorloper Van Dijk Delft - werkzaam bij Fortuna Frutos in Barendrecht. Fortuna Frutos Continental heeft samen met Stephane Rion Fortuna Frutos International opgericht, waarmee het bedrijf het assortiment naast de import van Canarische tomaten en komkommers uit gaat breiden.

De firma Scherpenhuizen heeft in september haar 40-jarig bestaan groots op eigen terrein gevierd. Het was kermis bij Scherpenhuizen waar zo'n 800 gasten aanwezig waren.Samen met de familie van de medewerkers én een groot aantal leveranciers heeft het bedrijf veel plezier gehad.

Tijdens een ledenraadvergadering met het bestuur van Coöperatie Coforta en de hoofddirectie van The Greenery heeft Philip Smits zijn functie neergelegd. Over de aard van het vertrek wordt niet gerept. Vorige maand maakte The Greenery al bekend dat de druk op de resultaten noopt tot een verdere versobering van het sociale contract met vakbonden voor toekomstige reorganisaties. The Greenery kon in 2012 alleen zwarte cijfers schrijven door de deelnemingen en niet door de kernactiviteiten. Smits was sinds 2006 verbonden aan The Greenery. De afgelopen maanden verlieten meerdere senior commercialisanten het concern, zij het vaak met stille trom.Managing partner van GreenCo en lid van de Ledenraad van Coforta Jan Zegwaard noemt het afscheid van Smits een verstandig besluit. "Het is geen verrassing, als je van een afstandje kijkt naar het tijdstip en het proces. Uiteindelijk is het vertrek van Philip Smits een onderdeel van de totale switch in de sector, waarin er veel verandert en iedereen aan het kijken is naar zijn verdienmodel. Philip heeft goed werk gedaan, zijn kracht lag in zijn netwerk en hij heeft ons door een fase heen geholpen en geprobeerd ons de goede richting uit te leiden, maar ik denk dat het goed is dat er nu een nieuwe leider komt, die de volgende stappen goed kan faciliteren naar het volgende level."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.