Mehadrin ziet toenemende Franse vraag naar Minneola's

Israëlisch citrus heeft niet veel schade van sneeuwstorm

Ondanks een slecht jaar voor rode grapefruit uit Israël kijken telers uit naar een goed seizoen voor Orri Clementines en Minneola's. Vorige week was er een sneeuwstorm in Israël en ook de vorst dreigde het fruit flink te beschadigen, maar zoals het er nu uitziet, valt de schade mee.

Minneola
Het Minneola-seizoen zal volgende week in volle gang zijn en we verwachten een goede markt met mooie prijzen dit jaar", aldus Tomer Ezra van Mehadrin. "Vorige week stormde het hier en men was bang dat de vorst het fruit ernstig zou beschadigen. Gelukkig schijnt het mee te vallen. Hij ziet dit seizoen positief tegemoet ook vanwege de toenemende vraag en hogere prijzen vanuit Frankrijk. "Frankrijk zal dit jaar meer afnemen en ze zijn bereid goed voor de Minneola's te betalen."Orri
Binnenkort zal ook de oogst van Orri beginnen. Het ziet ernaar uit dat deze producten de storm hebben overleefd. Mehadrin verwacht een sterke vraag en heeft al diverse programma's afgesloten. Bij rode grapefruit ging dat heel anders. Volgens Ezra zijn de volumes, prijzen en de vraag zeer gering geweest tot nu toe.
"Er is grapefruit uit Turkije, Spanje en Florida, dus meer aanbod dan vraag. November en december zijn normaal gezien ook geen goede maanden voor grapefruit, maar dit jaar was erger dan anders."
Avocados
Aan de andere kant ziet het er voor avocado's goed uit. Het seizoen van Ettinger loopt ten einde en men start nu met Pinkerton. Ook wordt reikhalzend uitgezien naar het Hass-seizoen, want naar dit ras is een goede vraag. "Helaas hebben we niet heel veel volumes van Hass. De vraag is groter dan het aanbod."

Sharon Fruit
Ezra verwacht ook een goed jaar voor Sharon Fruit. We hebben goede programma's afgesloten. De oogst is goed. Er worden meer volumes verwacht dan vorig jaar en de kwaliteit is uitstekend."Voor meer informatie:
Tomer Ezra
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
sales@mtex.nl
www.mehadrin.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.