importheffingen Jordanese komkommers afgeschaft

Tekorten Israelische groenten verwacht na sneeuwstorm

De sneeuwstorm, die dit weekend over Israël raasde, heeft miljoenen shekels aan schade veroorzaakt. Telers hopen op een vergoeding van de staat.

De secretaris van de Vereniging van Groentetelers, Meir Ifrah, meldde dat door de hagel honderden dunams (één dunam is 1000 m2) aan slavelden en bladgroentevelden zijn beschadigd. De velden zijn niet meer oogstbaar. Kanat, verzekeraar van de land- en tuinbouw, kreeg ook veel schademeldingen binnen voor vanuit de aardappel- en uienteelt in Midden- en Zuid-Israël.

In Midden- en Zuid-Israël zijn verscheidene kassen ingestort. Vooral de tomaten- en paprikaoogst zijn getroffen. Ook de wortel- en aardappelgewassen werden ook door de hagel beschadigd, net als de verwachte aardbeien-, avocado- en citrusoogst.

De overheid verwacht op korte termijn tekorten aan verse groenten en bijbehorende prijsstijgingen. Op zondagavond is besloten om de importheffing op komkommers uit Jordanië af te schaffen om prijsstijgingen te voorkomen. Indien nodig kunnen vergelijkbare maatregelen getroffen worden voor tomaten en courgette.

Source: isrealnationalnews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.