Corné van Winsen van ZON Fruit and Vegetables:

"Marokko maakt stappen in kwaliteit tomaten"

De lage aanvoer van tomatenspecialties zorgt momenteel voor hoge prijzen. "De afgelopen twee, drie weken zijn er behoorlijke tekorten geweest", vertelt Corné van Winsen van ZON Fruit and Vegetables.

Tekorten
Het areaal specialties in Spanje en Marokko is gegroeid. De vraag ernaar is nagenoeg gelijk. Toch zijn er momenteel te weinig specialities beschikbaar. Lage temperaturen en slechte weersomstandigheden dringen de aanvoer terug. "De afgelopen twee, drie weken zijn er behoorlijke tekorten geweest", vertelt Corné van Winsen van ZON Fruit and Vegetables. "Dat gaat vooral om de losse specialities: de rode en gele cherrys en de babypruim."Half januari
De specialties komen momenteel voor 95% uit importlanden. Spanje en Marokko spelen de hoofdrol en die telers maken momenteel goede prijzen. "Bij de Nederlandse, belichtende telers staat niet veel. Normaal is de kostprijs in Nederland gewoon te hoog in vergelijking met het Spaanse en Marokkaanse product." Van Winsen schat dat de aanvoer nog tot half januari laag blijft. "De komende twee weken blijft het moeizaam en de vraag blijft redelijk stabiel. Pas vanaf de tweede week in januari verwacht ik betere prijzen."

Marokko
De kwaliteit van het product stemt Van Winsen tevreden. "Het verschilt nog iets per teeltorganisatie en ras, maar over het algemeen is het redelijk tot goed te noemen." Opvallend is dat Marokko daar zeker stappen in maakt. "Ze blijven aan de weg timmeren. Het product wordt kwalitatief beter en telers zijn vaker gecertificeerd. Het wordt een grote concurrent van Spanje."


Voor meer informatie:
Corné van Winsen
ZON Fruit and Vegetables
Venrayseweg 104
5928 RH VENLO
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
E. info@zon-business.com
http://www.zon-business.com/

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.