Wumart Stores en C.P. Lotus komen er samen niet aan uit

Fusie tussen Chinese retailers strandt

Bijna hadden de Chinese supermarktketen Wumart Stores en C.P. Lotus, een Chinese retailer gerund door de Thaise miljardair Dhanin Chearavanont, een fusiedeal voor 745 miljoen dollar. Maar de twee partijen raakten het op het laatste moment toch niet met elkaar eens. "Ondanks intensieve onderhandelingen in goed vertrouwen zijn C.P. Lotus en Wumart er niet in geslaagd om over belangrijke voorwaarden tot overeenstemming te komen", laat het bedrijf van Chearavonont weten. Na de bekendmaking van het nieuws zakten de aandelen Wumart en C.P. Lotus met respectievelijk 5,8 en 3,8 procent. 

In oktober werden de fusieplannen bekend gemaakt. Wumart beschreef de deal toen als "een onmiddellijke ingang in belangrijke geografische delen van het land, zoals het oosten van China. Het bestaande netwerk en de toplocaties van de winkels zoals die er nu zijn, zouden door ons anders moeilijk te verwezenlijken zijn." 


De omzet van supermarkten in China groeit stevig. In 2012 verkochten de Chinese supers voor 300 miljard dollar aan waren, tien procent meer dan in 2011. Volgens ramingen is de verkoopgroei in 2015 met 25 procent gestegen. Het blijft nog steeds een versplinterde sector. Er is geen keten die meer dan vijf procent marktaandeel bezit.

Bron: nytimes.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.