Special Jaaroverzicht Juni

Diverse festiviteiten en Jan en Cees kopen landgoed

De maand juni begon met de vraag: Gaat Hein Deprez Univeg terugkopen? In diverse Belgische media staat vermeld dat Hein Deprez Univeg terug wil kopen. De verkoop van Lutosa is zo goed als rond en volgens de informatie zal Hein Deprez het geld van de verkoop van deze aardappelgroep gebruiken om zijn fruit- en groentemultinational Univeg terug te kopen.

Sismatec uit Almelo heeft dit jaar heel wat jubilea te vieren. Zo startte precies vijftig jaar geleden Stephan Nederland B.V. als verkoopkantoor van Stephan Duitsland, nam tien jaar geleden directeur Gerard Buis het roer over en veranderde de machineleverancier exact vijf jaar geleden.

Anderhalf jaar geleden lanceerde Herwi Rijsdijk tijdens de nieuwjaarsborrel van ABC Westland het idee van een groothandelsmarkt op ABC Westland. Inmiddels zijn de plannen voor de bouw van Food Center Westland in een vergevorderd stadium en daar vertelt Herwi over in dit artikel.Op initiatief van een aantal FresQ-telers zijn dit voorjaar twee nieuwe telersverenigingen opgericht. Novitura staat onder leiding van Jelte van Kammen, momenteel directeur van telersvereniging FrEsteem. Ronald Grootscholten is interim-directeur van de coöperatie die als werknaam Servizio heeft.

LC Packaging is een familiebedrijf dat al vier generaties actief is in de verpakkingsbranche. Dit jaar bestonden ze 90 jaar en dat vierden ze op de ss Rotterdam.Investeringsmaatschappij Duo-Invest van de broers Jan L. en Cees van den Heuvel uit Barendrecht heeft Landgoed De Vanenburg overgenomen van Vanenburg Group, het investeringsbedrijf van Jan Baan. Dat heeft de Vanenburg Group tegenover het Reformatorisch Dagblad bevestigd.

RedStar is een jaar geleden gestart met het nieuwe kassencomplex in Dinteloord. Zaterdag werd het bedrijf officieel geopend. Vader Theo sprak, verguld van trots, zijn zoons toe. Hij had een beeld laten maken. Twee kleindochters onthulden het. AGF.nl maakte een fotoreportage. Rob Bal, CEO, sprak het publiek toe: "We kunnen niet genoeg van dit type ondernemers hebben in Nederland. Dankzij hun visie en kennis kunnen ze deze mooie stappen zetten. " Verder roemde hij de Ultra Clima Kas, die KUBO voor RedStar in de Dinteloordse polder heeft gebouwd. "Deze kas zorgt voor 40% minder CO2, gebruikt 50% minder energie en levert ook nog eens 10/20% meer productie op. Mooier kun je het niet hebben."Ook dit jaar was er weer de Noord-Hollandse fruitteeltdag, gehouden in de hal van het transportbedrijf J. Hoek in Hem. Het aantal bezoekers was vergelijkbaar met vorig jaar en de fotoreportage is hier te vinden.

Op dinsdag 18 juni vonden de Algemene vergaderingen van de Belgische beroepsfederaties Fresh Trade Belgium, Belgapom en Vegebe plaats. Aansluitend was een gezamenlijke meeting van FVP House (De koepel van de drie beroepsfederaties) waarbij Olivier Dauvers een presentatie gaf over de spectaculaire groei van de 'drive' bij retailers in Frankrijk. Hierbij kan de consument haar bestelling op internet plaatsen en de boodschappen op de gewenste tijd ophalen in een winkel of in een zogenoemde 'drive'. In Frankrijk heeft de overheid ondertussen 'ingegrepen' en naast een bouwvergunning moet men nu ook investeren in een speciale 'drive-vergunning'.

De Nederlandse versonderneming Hessing Supervers neemt de activiteiten voor gesneden fruit over van Chiquita. De overname bestaat uit de verkooporganisatie voor fruitproducten in de Benelux en de Nederlandse productielocaties in Hedel en Maasbree.GlobalGAP heeft de Belg Guy Callebaut aangesteld als nieuwe voorzitter. Jim Jefcoate wordt de nieuwe vicevoorzitter. Beide heren zijn aangesteld voor een periode van vier jaar. Guy Callebout heeft in Belgie een schat aan ervaring opgebouwd in de AGF-sector.

De overname van Lutosa is achter de rug en de vroegere PinguinLutosa Food Group bestaat niet meer. Momenteel staat het nieuwe Greenyard Foods gereed voor de toekomst. Greenyard Foods is (vanaf 1 september officieel) de moedermaatschappij en de operationele dochters zijn Pinguin en Noliko. De COO van Greenyard Foods, Herwig Dejonghe vertelt dat ze in de afrondingsfase zitten van een aantal zaken en dat ze er financieel én operationeel meer klaar voor zijn dan ooit. "Het was een vrij hobbelige en uitdagende rit maar uiteindelijk kunnen we nu realiseren wat we willen."


 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.