Magnetron geschikt voor groenten en fruit

Een onderzoeksteam van de Polytechnic University of Cartagena (UPCT) heeft een zeer compacte magnetron ontwikkeld, waarmee voedsel verwarmd en ruimte bespaard kan worden. De nieuwe magnetron, die slechts 9 cm hoog is, bestaat uit twee compartimenten. De eerste is voor soep, vlees, vis en ander voedsel dat geschikt is voor verwarming. De tweede voor producten die niet verwarmd kunnen worden, zoals fruit, salades en bestek. De magnetron zal verkocht worden voor gebruik in ziekenhuizen, hostels en verzorgingstehuizen. 

De compacte magnetron is het resultaat van een proefschrift van twee studenten. Zij hebben de traditionele filters van de magnetron verbeterd door middel van nieuwe interne meetkundige aspecten. Hierdoor stoten de magnetrons minder microgolven uit. Het formaat, de energiezuinigheid en de toevoeging van het koude compartiment zijn de grote voordelen van de magnetron, aldus een van de studenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.