door wisselende temperaturen

Spanje: slaproductie daalt met 50%

In Murcia begon het seizoen met een hogere productie als gevolg van de hogere temperaturen tijdens de herfst. Door omstandigheden werd de export echter een beetje vertraagd. De situatie veranderde drastisch toen in half november het weer plotseling omsloeg. Door het gebrek aan regenwaren er beschadigde planten en een onderbroken productiecyclus. Enkele van de meest getroffen gewassen, naast sla, zijn broccoli en bloemkool.Volgens Domingo Llamas, CEO van Hoyamar SL., is de timing ongelukkig aangezien de vraag tegen de kerst omhoog schiet. "Momenteel hebben we slechts 20% van het slavolume dat we normaal hebben. Dus dit is allemaal van invloed op onze planning. Hoewel de prijzen nu zeer hoog zijn als gevolg van het tekort, is de situatie vrij ingewikkeld, omdat we de supermarkten waar we contracten mee hebben nu niet kunnen bevoorraden."

Hoyamar produceert en exporteert ijsberg, Romaine en Baby variëteiten onder de merknaam Hoyamar. Belangrijkste bestemmingen van het bedrijf zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast produceert Hoyamar ook broccoli, bloemkool, kool, koolrabi en in de zomer meloenen en watermeloenen.


Meer informatie:
Domingo Llamas Fernández
Hoyamar S.Coop
T +34968481919
M +34619052595
domingo@grupohoyamar.es
www.grupohoyamar.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.