Chili: Fruitexport dit seizoen 10 tot 12% lager

Onlangs vertrokken de eerste tafeldruiven vanuit Chili naar de VS. Ronald Brown, voorzitter van Chili's Vereniging voor Fruitexporteurs (ASOEX), sprak over zijn verwachtingen voor het fruitseizoen 2013/2014. Volgens een onderzoek dat in november werd uitgevoerd, is het volume dit seizoen 10 tot 12% lager door de droogte die de afgelopen jaren in de regio heerste. Het totale exportvolume van Chileens vers fruit is dit jaar naar verwachting 13,5 tot 16,6% lager.

De daling heeft een negatieve invloed op de dienstverleners en verkopers, die minder te verkopen hebben, maar ook op het creëren van tijdelijke werkgelegenheid. Volgens een onderzoek van ASOEX zal het aantal tijdelijke banen 19% lager uitvallen dan normaal, voornamelijk in de centrale regio's, waar een aantal plantages zijn gesloten of geherstructureerd om kosten te besparen. Zo'n 60.000 tijdelijke arbeiders zullen hier nadeel van ondervinden. 

Bron: ASOEX


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.