Pouliquen breidt export uit met meer Prince de Bretagne producten

Als leverancier van speciale Franse sjalotten en uien heeft Pouliquen ingezet op de kwaliteit van hun product. Het marktaandeel van de Europese consument is relatief klein. Maar een samenwerking met Prince de Bretagne helpt hen de producten naar markten te krijgen die ze anders niet zouden kunnen bereiken.


Gérard Quillevere van Pouliquen


De bekende rode Roscoff uien

"Het zou niet mogelijk zijn om over de hele wereld te verkopen zonder de hulp van een merk als Prince de Bretagne," zegt Gerard Quillevere van Pouliquen. "Als je naar Italië, Duitsland, Rusland wilt gaan, is het fijn om zo'n bekende merknaam achter je te hebben." In Europa heeft de partnerschap al vruchten afgeworpen: ongeveer 70 procent van de jaarlijkse omzet van 15 miljoen euro komt uit de export. De meerderheid van de export gaat naar Italië, Duitsland en Nederland en ook, zij het in mindere mate, naar de VS, Singapore en Japan. 


Loods van Pouliquen

"Met ongeveer 60 procent zijn sjalotten ons belangrijkste product," zegt Quillevere. "Maar we doen ook tomaten, bloemkool en artisjokken van Prince de Bretagne. Anders zou de logistiek moeilijk worden." Logistiek is vooral moeilijk voor Pouliquen omdat ze sjalotten uitsluitend verkopen uit Bretagne . Hoewel deze sjalotten bekend staan om hun smaak en kwaliteit, is vervoer van de regio naar de rest van Europa duur en moeilijk te regelen.

inpaklijn voor sjalotten"Hoewel sjalotten altijd ons stokpaardje zullen blijven, proberen we steeds nieuwe producten aan ons assortiment toe te voegen," zegt Quillevere. "Voor ons betekent dat samenwerking met andere bedrijven."

Voor meer informatie:
Gérard Quillevere
Pouliquen
Tel: +33 298 195 100
gerard@pouliquen.com
www.pouliquen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.