"Tomaten nog opvallend goed van kwaliteit en prijs"

Belgische groentenhandel rustig

Tholen - Het is rustig in de Belgische groentenhandel. Iedereen zit, denk ik, een beetje te wachten tot het op gang komt", geeft een exporteur aan. "Het is echt nog niet wild op het moment en hopelijk is het stilte voor de storm. Wij doen vrij veel naar Duitsland en daar wordt gezegd dat de prei bijna op is, maar dat zeggen ze al heel lang. Voorlopig ziet het eruit alsof ze nog voldoende hebben. Hoelang dat dat nog gaat duren, ik weet het niet. Er gaat in ieder geval weinig naar toe. Als je die prijzen ziet, dan is er niets wat er de prijs opdrijft, dus er gaat ook niet veel naar andere bestemmingen. Vandaag lag de prei tussen de 25 en 30 cent. Dat is weinig voor de tijd van het jaar. Mogelijk is het ook nog te warm op het moment."

Weinig animo

"Ook voor andere groenten zoals sla en wortel is er weinig animo. Mogelijk zal de veldsla binnenkort wat duurder zijn. Er springt eigenlijk niets uit en iedereen heeft nog wel laatste lokale restjes die opgemaakt moeten worden. Daarnaast heb je in Italië en Frankrijk steeds meer productie van sla en ik heb de indruk dat deze landen een groot deel van de markt innemen."

Kwaliteit en prijs tomaten goed
Tomaten zijn er nog steeds. "Dat duurt dit jaar langer dan andere jaren en ik heb me er al een paar keer over verbaasd, ook dat ze nog kwalitatief zo goed zijn. Het is midden december en ik heb er dit jaar al veel slechtere voorbij zien komen als degene die we nu krijgen. Het zijn geen grote volumes, maar leuk om nu nog mee te handelen. Voor telers is het te laat om het seizoen goed te maken, maar er worden nu wel mooie prijzen gemaakt. Het prijsniveau voor de losse tomaten was vandaag rond 1,30 en gisteren 1,40 tot 1,60 de kilo. Ik ben benieuwd hoe het areaal in België gaat ontwikkelen. Er moet natuurlijk wel iets veranderen want deze situatie is voor niemand werkbaar."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.