Special jaaroverzicht mei

Faillissementen en feestjes wisselen elkaar af

Tholen - Op 1 mei 2013 ging Freshlinq uit Amsterdam failliet. Freshlinq ontstond vorig jaar april na een fusie tussen Van der Mey Quality Fruits & Vegetables (vestiging Amsterdam) en Jac. van der Mey en Zn. De groothandel richtte zich op het beleveren van detaillisten, retailers en groothandelaren met een breed AGF-assortiment.


Op vrijdagavond 3 mei vierde Tomabel haar 18e verjaardag. Het volwassen bedrijf had een groot feest georganiseerd met zo'n 300 genodigden in het Concertgebouw te Brugge. De gasten werden verwelkomd door de voorzitter van Tomabel, Henk Vandevelde en de presentatie was deze avond in handen van Sabine Goethals. Zij presenteerde diverse interessante onderdelen waaronder een panelgesprek en muzikaal intermezzo.

Sinds 11 mei is van start gegaan Koel- en Vrieshuis Klaas de Jong B.V. in Bunnik. Zoals klanten dat gewend zijn, biedt Koel- en Vrieshuis Klaas de Jong koel- en diepvriescapaciteit en bijbehorende diensten vanuit haar pand in Bunnik, centraal in het land gelegen aan de afrit van de A12.


"Dé klant bestaat niet, evenmin als dé consument", sprak Jaap Mazereeuw op 16 mei op het symposium Samen Groeien, georganiseerd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Enza Zaden. Hij vertelde dat continue ontwikkeling nodig is om een bedrijf succesvol te laten voortbestaan. Tijdens het symposium werd niet alleen teruggeblikt op de rijke historie van het bedrijf, maar ook gekeken naar de toekomst. Hoe ziet de consument er in 2020 uit?


In mei vierde Goud Biervliet haar 25-jarig jubileum. Daarnaast heeft de (commissie)handel in uien en eerstejaars plantuien dit jaar een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen. Ter gelegenheid hiervan hielden de broers John, Jaap en Marcel Goud vrijdag 17 mei een open dag voor familie, vrienden en relaties.


In het Amerikaanse San Diego werd de United Fresh georganiseerd. Woensdag was een drukken beursdag en hoewel de donderdag iets rustiger verliep, waren de exposanten erg tevreden. Traditioneel waren er de nodige noviteiten op de beurs. Men kon in vijf categorieën stemmen op de beursvloer.


Hoewel de nieuwbouw van Sun Berry International al geruime tijd operationeel is, vond op 23 mei de officiële opening op Fresh Park Venlo plaats. In deze nieuwbouw van 8.000 m2 is, naast de versafdeling van zachtfruit, ook de sapinstallatie gehuisvest waarmee het bedrijf onder de naam Vitazon Foods onder meer verse fruitsappen produceert.

AJB's Fruitbox uit Nieuw-Amsterdam is op 29 mei failliet verklaard. Dat bevestigde eigenaar André Boon. Het fruitimportbedrijf werd in 1991 opgericht. De kansen voor een doorstart zijn volgens André nihil.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.