"Nele Moorthamers: "20% minder Gold dan vorig jaar"

Voor het eerst commerciële volumes Europese Zespri SunGold

Tholen - Het Europese kiwiseizoen van Zespri begon in december. Zespri is de enige aanbieder die jaarrond kiwi's levert, die dezelfde smaak en kwaliteitsnormen hebben. Zespri is hiertoe in staat dankzij het systeem dat gehanteerd wordt voor de teelt. Volgens Nele Moorthamer had de Benelux een vrijwel naadloze overgang tussen het Nieuw-Zeelandse en het Europese seizoen. "De vraag naar Zespri Kiwifruit blijft goed en we verwachten een succesvol Europees seizoen."Eerste commerciële volumes SunGold
Ze vertelt dat de totale Gold-volumes ongeveer 20% lager liggen dan vorig seizoen. "Dat heeft vooral te maken met de omschakeling naar SunGold. We zetten deze winter voor het eerst commerciële volumes van Europese SunGold in de markt. SunGold werd in 2010 na een ontwikkelingsperiode van tien jaar geïntroduceerd. Het ras heeft een hogere tolerantie tegen de gevreesde ziekte PSA. Net zoals voor onze Nieuw Zeelandse productie verwachten we ook voor onze Europese SunGold volumes in de komende jaren een explosieve groei. Door de massale aanplanting van SunGold afgelopen jaar zal er al 2014 een groei zijn in de totale volumes. Omdat veel boomgaarden nog in productiejaar 1 of 2 zitten waardoor ze nog geen volledige productie halen, bereiken we nog niet dezelfde volumes als in ons recordjaar 2011. Vanaf 2015 voorzien we wel een grote stijging van de SunGold-volumes."

Promotieacties
Om de handel te ondersteunen heeft Zespri deze winter weer een aantal acties uitgewerkt. "In België hebben we samen met onze distributeurs een actie uitgewerkt naar de groothandel met een instant incentive bij aankoop van een halve pallet Zespri kiwi's. Deze actie gaat van start vanaf 6 januari en loopt zolang de voorraad strekt. Daarnaast hebben we vanaf januari in de hele Benelux een ondersteunende actie naar de speciaalzaken. We ontwikkelden POS-kits met exclusief promotiemateriaal en sturen mysterie shoppers op pad, die een bezoek brengen aan een ruime selectie van de deelnemende winkels. We blijven natuurlijk ook gedurende de winter actief op Facebook. Momenteel loopt onze adventsactie op de Benelux pagina's waarbij elke dag leuke gadgets te winnen zijn."


 
Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
Marketing Manager Europe
ZESPRI International ( Europe) NV.
Posthofbrug 10 bus 3
B-2600 Berchem
T + 32 3 201 08 05
F +32 3 201 08 91
M +32 479 87 50 36
nele.moorthamers@zespri-europe.com
www.zespri-europe.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.