Minister Blok bezoekt Bejo Zaden

Maandag 9 december bracht minister Blok een bezoek aan Bejo Zaden. De minister was uitgenodigd door De Kop Werkt om hem te informeren over de sterke groei van de zaadsector en daarbij de toename van de behoefte aan hoger opgeleid personeel. Sinds zes jaar werken 23 bedrijven uit de zaadsector in Noord Holland succesvol samen als Seed Valley.


 
De zaadsector krijgt steeds meer behoefte aan HBO'ers en universitair geschoolden. 'Groene' studenten beginnen te beseffen dat er ten noorden van Amsterdam ook interessant werk is. Mede door de activiteiten van Seed Valley verbetert het imago. Jaap Bond, voorzitter van De Kop Werkt, gaf aan dat er nog meer gedaan kan worden, zowel door bedrijven als overheden.

Minister Blok, die de sterke concentratie van zaadbedrijven tussen Enkhuizen en Warmenhuizen 'spectaculair' vond, gaf aan dat het "Met zo'n sterke sector noodzakelijk is dat bedrijven de ruimte krijgen om zich verder te ontplooien." John-Pieter Schipper, directeur Bejo Zaden, reageerde hierop "Die ruimte is er. De komende jaren wordt het Bejo-complex verder uitgebreid."


Bron: Bejo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.