"Primus Gemini+ optimaliseert sorteringsproces blauwe bessen"

TOMRA introduceert verbeterde versie van Primus Gemini

Tholen – TOMRA Sorting Solutions heeft de Primus Gemini aangepast. Deze machine is nu verkrijgbaar onder de naam Primus Gemini+. Frank De Brauwer, Market Unit Manager Fruit vertelt: "Deze machine is specifiek gebouwd en geoptimaliseerd voor de sortering van verse blauwe bessen, maar is ook geschikt voor andere verse of bevroren bessen."

Optische en mechanische aanpassingen
Hij vertelt dat de aanpassingen bij de machine zowel optisch als mechanisch zijn. "Zo bevat de machine de Advanced Shriveled Detector. Deze houdt in dat de technologie voor detectie van verschrompelde blauwe bessen is verbeterd. Dankzij de integratie van deze technologie wordt tot 90% van alle verschrompelde blauwe bessen herkend en uit de productstroom verwijderd. Daarnaast is het schoonmaaksysteem verbeterd en zijn er diverse mechanische verbeteringen gerealiseerd. De twee laatst vermelde ontwikkelingen optimaliseren de stabiliteit en verkorten de onderhoudstijd. Beiden resulteren in een lagere werkingskost. Meer informatie kan hier worden teruggevonden.Optimaliseren
Frank geeft aan dat deze machine een antwoord is in het verder optimaliseren van het sorteringsproces en het minimaliseren van verlies van het fruit. "De capaciteit van de machine gaat tot drie ton per uur. Op dit moment komt er met name interesse uit Noord-Amerika, Oost- en Zuid-Europa. TOMRA Sorting Solutions bezit de kennis om voor elk segment van de fruitsector nieuwe applicaties aan te bieden. De focus die ontstaat door stap per stap te werken en naar onze klanten te luisteren, draagt er bij toe dat we productspecialist worden en machines kunnen ontwikkelen volgens de marktnoden. Zowel de kosten als het verlies op product moeten zoveel mogelijk worden beperkt terwijl het rendement stijgt. Samen met onze klanten werken we dan ook graag aan de verdere optimalisatie van het sorteringsproces." Er zit echter wel een uitdaging in het bedienen van de fruitsector. "We spreken hier over een marktsegment waarin het klimaat een grote invloed heeft op de productiecapaciteiten en de productkwaliteit. Dat brengt risico's met zich mee", besluit De Brauwer.

Voor meer informatie:
www.tomra.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.