Eerste Britse sociale supermarkt opent deuren

De eerste Britse 'sociale supermarkt' opende deze week zijn deuren in Yorkshire om families te helpen die moeite hebben zichzelf te onderhouden. De Company Shop zal betaalbare voeding aanbieden aan mensen die in een bepaalde postcode wonen en een bijstandsuitkering ontvangen. Zij komen in aanmerking voor kortingen tot wel 70 procent op overtollige goederen.

De regeling wordt geleid door sociaal ondernemer Sarah Dunwell en heeft steun gekregen van een aantal van de grootste Britse retailers en fabrikanten, waaronder Asda en Morrisons. Mevrouw Dunwell, voormalig chief executive van Create, zei: "Omdat veel families in Barnsley door zware tijden gaan, wilde Company Shop meer doen om de overtollige voorraad te koppelen aan de mensen die het echt nodig hebben. Het is moeilijk sectoroverschotten te vermijden, maar wat Community
Shop nu laat zien is dat als we allemaal samenwerken, we ervoor kunnen zorgen dat overtollige voeding duurzaam sociaal goed levert."

Tesco, Ocado, The Co-operative Food, Marks & Spencer, Mondelez International, Tetley, Muller en Young's steunen de Community Shop ook door hun overschot te leveren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.