"Retail kiest steeds meer voor Hass-avocado in plaats van groene"

Tholen - Op de avocadomarkt heerst momenteel weinig paniek. Dat vertelt een importeur. "Veel klanten hebben voldoende eigen import en hoeven niks bij te kopen. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen ik van Frankrijk naar Nederland en vice versa aan het verkopen was. Eigenlijk is dat de laatste helft van het jaar wel het geval. Momenteel worden er Hass-avocado's aangeboden uit Chili, Marokko en Israel. Daarnaast zijn de laatste Ettinger-avocado's uit Israel op de markt en levert Israel ook Pinkerton- en Hass-avocado's. Het prijsniveau varieert tussen de 7 en 10 euro."

Van een kerstvraag is volgens de importeur geen sprake. "Klanten die avocado's eten, trekken zich niet zoveel van de feestdagen aan. De prijzen tussen de verschillende herkomstlanden ontlopen elkaar niet veel. Steeds meer retailers kiezen voor Hass-avocado's in plaats van groene avocado's. Dit is voor importeurs makkelijker om op in te spelen, want die laten gewoon minder groene avocado's komen. Dit resulteert in een veel stabielere prijsvorming. In het verleden schommelden de prijzen veel meer."

"Zeker voor Hass-avocado's verwacht ik dat de prijs de komende tijd aardig stabiel blijft. Overigens is er nog een goede vraag naar groene avocado's, maar dan voornamelijk voor export richting de oostelijke landen", besluit de importeur.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.