Ierland: staking treft aantal Marks & Spencer-winkels

Marks & Spencer-winkels in Ierland waren vorige week een dag gesloten wegens een stakingsactie die gehouden werd door 2000 werknemers vanwege veranderingen die werden doorgevoerd in hun pensioenen en andere arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf zei dat de wijzigingen waren bedoeld om hun bedrijf in Ierland te beschermen en bood z'n excuses aan klanten voor de verstoring.

Als reactie op de collectieve actie, zei M&S dat de beweringen van de vakbonden "misleidend" waren omdat zij geen verplichtingen hebben om met de bonden te overleggen over het sluiten van de pensioenregeling, die werd vervangen door een nieuwe.

Naast de pensioenproblematiek wil het bedrijf ook de premie die werknemers ontvangen op zondag en feestdagen verminderen, de kerstbonus afschaffen en het aantal sectiemanagers verminderen. Er zijn nog twee dagen staking gepland voor de drukke kerstperiode.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.