Special Jaaroverzicht 16-31 maart

Overnames orde van de dag in tweede helft maart

Paardekooper Group maakte midden maart bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met Clondalkin Group over de overname van alle aandelen van de Van der Windt Group.

Staay Food Group heeft met Fruitbedrijf J.C. Vernooij uit Vleuten overeenstemming bereikt over de overname van haar activiteiten. De activiteiten welke bestaan uit sourcing, logistiek en vermarkten van met name hard fruit zullen worden toegevoegd aan de activiteiten van Frupaks Fruit uit Deil. Deze laatste maakt sinds 2010 deel uit van Staay Food Group uit Barendrecht. Fruitbedrijf J.C. Vernooij en Frupaks Fruit gaan per 1 april 2013 verder onder de nieuwe naam Frupaks – Vernooij en zullen hun activiteiten vanuit Deil regisseren. De verhuizing van de afdelingen commercie en operations van Fruitbedrijf J.C. Vernooij naar Deil zal in mei 2013 plaatsvinden. De locatie Vleuten zal worden gehandhaafd als logistiek centrum.The Greenery en het management van Jager Holland en WTG Logistics hebben overeenstemming bereikt tot overname en verzelfstandiging van beide dochterondernemingen. De activiteiten vallen nu onder leiding van een tweehoofdige directie, Brian Meier en Henk van der Woude.

Univeg kondigt de opening van een sourcing- en verkoopkantoor aan in Griekenland onder de leiding van Petros Milios. Petros heeft ruime ervaring in de fruit en groentesector en werkte voorheen bij Chiquita, Fresh Del Monte en zijn eigen familiebedrijf.

Dinsdag 26 maart is het faillissement uitgesproken van De Jong Coldstores. Het bedrijf dat vorig jaar nog 75 jaar bestond, kon helaas niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Oorzaken hiervan waren een grote financieringslast op het moderne koelhuis, dat in Ridderkerk is gebouwd.


Vanochtend is de grootste supermarkt van Nederland geopend. Jumbo Foodmarkt heeft een oppervlakte van 6.000 m2 en is daarmee vijf maal groter dan een standaard supermarkt. Frits van Eerd noemde 27 maart 2013 een dag om nooit te vergeten. "Dit is een droom die werkelijkheid wordt."

In 2007 vertrokken Pieter de Jong en Leo van den Heuvel bij The Greenery, nadat ook Hans van den Heuvel daar was vertrokken als commercieel directeur. The Greenery startte een procedure tegen Pieter de Jong, Leo van den Heuvel en Hillfresh International, de door hen opgerichte onderneming. The Greenery vorderde een bedrag van 19 miljoen euro als vergoeding van schade die zij stelde te hebben geleden. In 2010 sprak de rechtbank al uit dat Hillfresh en haar oprichters niet onrechtmatig hadden gehandeld. Alle vorderingen van The Greenery werden afgewezen. Dit oordeel is in hoger beroep bevestigd. Het Gerechtshof heeft geoordeeld dat Hillfresh en haar oprichters zich niet aan onrechtmatige concurrentie en onrechtmatig handelen hebben schuldig gemaakt.In Venlo ondertekenden afgelopen maandag vijf bedrijven uit West-Vlaanderen en de regio Venlo een samenwerkingsovereenkomst over de voortzetting van de dagelijkse shuttledienst voor het vervoer van verse groenten en fruit van de REO Veiling in Roeselare naar het Nederlandse Venlo.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.