plan: 1 miljard euro snijden in 5 jaar

Asda 'besteedt' 30 miljoen aan prijsverlagingen

De Britse retailer Asda, de twee na grootste speler op de markt, verlaagt haar prijzen in aanloop naar Kerst. De retailer heeft inmiddels voor bijna 30 miljoen euro aan prijsverlagingen doorgevoerd. Volgens de Financial Tims wordt dat bedrag in het eerste kwartaal van volgend jaar verdubbeld. Asda snijdt in de prijzen van zowel haar eigen huismerkproducten als in artikelen van andere merken. 

Deze agressieve strategie maakt deel uit van een groter plan waarin Asda in de komende vijf jaar voor ruim een miljard euro op de prijzen wil korten. De grootgrutter hoopt hiermee meer klanten van concurrerende supermarkten te lokken. De prijzen die Asda hanteert, liggen dan dichter in de buurt bij die van de Lidl en Aldi. Asda kondigt haar plannen aan kort nadat Tesco bekend maakte om de wat in te leveren op haar marges om zo meer omzet te draaien. 

In woorden van de Financial Times ligt Asda hoe dan ook op schema. Volgens de krant stijgt de winst dit kwartaal met 1,6 procent tot bijna 380 miljoen euro. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.