Italië: (stakings)acties landbouw en transport

Verschillende Italiaanse arbeidsbewegingen hebben voor vandaag acties aangekondigd. Eén van die groeperingen, de 'Forconi', heeft laten weten dat er gisteravond al stakingen zijn begonnen. De betrokken sectoren zouden voornamelijk de landbouwsector en het transport betreffen. Van de transportbonden lijkt echter alleen Trasporto Unito zich aan te sluiten bij een aantal groeperingen, die niets met wegtransport te maken hebben.

Inhoud acties onbekend

EVO heeft contact gehad met Trasporto Unito. Zij kunnen echter niet vertellen wat de acties in de praktijk zullen inhouden. Ze hebben aan hun leden gevraagd om vanaf maandag thuis te blijven, dus niet te rijden. De organisatoren hebben wel de oproep gedaan de acties zonder geweld te laten verlopen. Vlaggen, spandoeken of verwijzingen naar politieke partijen zullen niet worden toegestaan.

Infrastructuur en productie

De bedoeling van de organisatoren lijkt om in heel Italië zowel infrastructuur als productie plat te leggen en om op de pleinen met zoveel mogelijk mensen de publieke opinie over thema's als 'gebrek aan vrijheid' en 'de noodzaak om op radicale wijze de politiek te veranderen' te beïnvloeden. De protesten richten zich tegen de overheid en komen voort uit algehele onvrede met de politiek. De slogan die zal worden gebruikt luidt '9 december 2013, het begin van het einde'.

Tot nu toe is er echter geen duidelijkheid over het hoe en wat van de acties. Daarom is het zinvol om de website van Trasporto Unito in de gaten te houden.


Bron: EVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.