+200 procent

Zambia: stijgende productie zoete aardappelen

Zambia's zoete aardappelproductie zal in het seizoen 2013-14 zal naar verwachting stijgen van 12.000 naar 20.000 ton. Deze aardappelen zullen mogelijk naar de regionale exportmarkt gaan. Het cijfer vertegenwoordigt een stijging van 200 procent ten opzichte van het voorgaande percentage (71 procent) sinds de kleinschalige telers de productie meer dan twee decennia geleden opschaalden.

Hoofd agrarisch ambtenaar van het Zambia Agricultural Research Institute (ZARI), Mweshi Mukanga, zei dat er een opmerkelijke productieverbetering heeft plaatsgevonden ten opzichte van de 12.706 ton van vorig seizoen. Hij zei dat de zoete aardappelproductie aanzienlijk is, hoewel de opbrengst van 2-4 ton per hectare tot de laagste in de Zuidelijk-Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenschap behoort. "De zoete aardappelproductie in Zambia is van 1991 tot 2012 met bijna 200 procent toegenomen, omdat telers hun productiecapaciteit hebben vergroot", zei Mukanga.

De potentiële exportmarkten voor de Zambiaanse zoete aardappelen zijn Botswana, Namibië, Angola, Zimbabwe en Congo.

Source: times.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.