Banaan niet in trek bij Latijns-Amerikaanse apen

Apen in Latijns-Amerika eten uiteenlopende vruchten, maar de banaan hoort niet bij de favorieten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van East Anglia in Norwich, vrijdag in het ecologietijdschrift Oikos.

Ze analyseerden gegevens van 290 studies die de afgelopen 42 jaar zijn gedaan naar het voedselpatroon van apen in Latijns Amerika. Op basis daarvan concluderen ze dat het formaat van de apen en hun voedsel sterk samenhangen. Kleine apen eten vooral insecten. Middelgrote apen eten vooral veel fruit, tot wel vijftig soorten per dag. Grotere apen zoals spinapen eten vooral bladeren, die kleinere niet kunnen verteren.

Het populairste fruit is voornamelijk afkomstig van onbekende boomsoorten als de Pouteria en Brosimum. Bananen worden wel gegeten, maar niet veel.Volgens de onderzoekers is het daarom tijd om het clich├ębeeld van de banaan-etende aap bij te stellen.

Overigens komt de aap die met meest met bananen in verband wordt gebracht, de chimpansee, niet in Latijns-Amerika voor. Ook deze aap eet lang niet alleen bananen.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.