Peruaans district Ocabamba richt pijen op ananasproductie

Telers van het Peruaanse district Ocobamba richten hun pijlen op de ananasteelt, aldus burgemeester Alex Curi León, op het evenement Productive Mayor National Award dat werd georganiseerd door Export Sierra. Hij vertelde dat Ocobamba een gunstig klimaat heeft voor de teelt van ananas. Bovendien wordt de vrucht, hoewel ze momenteel niet de capaciteit hebben om te exporteren, wel door de internationale markt gevraagd.

"We focussen ons op de Gouden, Caribische en Samba ananassoorten omdat we in een gebied zitten dat geschikt is voor de teelt van deze rassen. Wij verzorgen hiermee de binnenlandse markten van onder anderen Cuzco en Quillabamba. Brazilië en Europa bestellen ook ananassen, maar we werken nog aan de export. Onze productiecapaciteit is nog steeds erg klein", aldus de burgemeester.

"Momenteel hebben we 150 begunstigden en produceren we op 200 hectare. Ons doel is op 1500 acre te telen, op de percelen van onze begunstigden", zei hij. "We bereiden een fytosanitair project voor voor de ananas om plagen en ziekten te controleren. Het is belangrijk om de duurzaamheid van onze plantages en de gezondheid van onze planten te verzekeren", besloot Alex Curi León.

Source: Agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.