gigantische afzetgroei in het Verenigd Koninkrijk

Spanje: Vraag naar kaki momenteel groter dan het aanbod

Dit jaar verwachtte men dat de oogst van de Persimon- kaki ongeveer 90.000 ton zou bedragen, 16% meer dan vorig jaar, gezien de gestage toename van het areaal. Als gevolg van de droge en warme herfst wijzen alle vooruitzichten momenteel op een oogst van ongeveer 80.000 ton, vergelijkbaar met vorig jaar.Volgens insiders verloopt het seizoen min of meer normaal. Door de aanhoudende vraag is het waarschijnlijk dat de prijzen naar het einde van december gaan stijgen. Hoewel de kalibers ook kleiner zijn dan vorig jaar, verwacht men hier geen problemen. 

Sterke toename van de omzet in het Verenigd Koninkrijk
Hoewel de Spaanse markt het grootste deel van de eigen productie absorbeert, zit de vraag vanuit de exportmarkten nog steeds in de lift. "De omzet in het Verenigd Koninkrijk hebben een geweldige groei meegemaakt," laten producenten weten. "Al jaren promoten we de kaki bij de belangrijkste Britse supermarktketens, omdat hij daar vrijwel onbekend is. Nu lijkt dat eindelijk vruchten af te werpen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.