Nederland en Duitsland belangrijkste markten voor Peruaanse avocado

Volgens de Vereniging van Hass Avocado Producenten van Peru (Prohass), die 85% van de nationale productie verkoopt, heeft Peru in 2013 ongeveer 110.000 ton (MT) geëxporteerd. De belangrijkste markten zijn de Europese, voornamelijk Nederland en Duitsland, die goed waren voor 50% van de uitvoer, gevolgd door de Verenigde Staten met 30% en Latijns-Amerika en Hong Kong met 20%.

De volumes vertegenwoordigen een stijging van 30% ten opzichte van 2012. De toename kan deels worden verklaard door een uitbreiding van areaal, vooral in de bergachtige gebieden tussen Arequipa en Piura. Onder de grootste concurrenten rekent Peru landen als de VS, Mexico (dat 120.000 ton uitvoerde) en een paar Afrikaanse landen zoals Kenia. 

De komende jaren zal Prohass trachten afzetmarkten als Japan en Chili binnen bereik te brengen. In het kader hiervan zullen uiteenlopende organisaties (zoals de National Agrarian Health Service SENASA) een bezoek brengen aan verschillende Aziatische bestemmingen. 


Bron: Agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.