Spanje: Goede vooruitzichten aardbeienteelt Huelva

De aardbeienteelt in het Spaanse Huelva ziet er goed uit. De oogst is net gestart en hoewel de volumes nog laag zijn, lijkt het een goed seizoen te gaan worden. Daarmee zou het een enorme verbetering zijn van vorig seizoen, een van de ergste in de recente geschiedenis als gevolg van de vele stormen die leidden tot zware verliezen in kwaliteit en omvang van de productie.Dit jaar gaat de productie naar verwachting richting de 73.000 ton. Een van de voornaamste producenten in de wereld, gevestigd in Huelva is Fresón de Palos, een toonaangevend bedrijf dat een vereniging van meer dan 150 medewerkers en het werk van meer dan 5.000 mensen vertegenwoordigt. Het bedrijf heeft aangegeven alle vertrouwen te hebben in het komend seizoen. 

Met een export van 200.000 ton en 320 miljoen euro aan inkomsten lijkt de sector de recessie redelijk goed te doorstaan. 


Meer informatie:
Fresón de Palos - S.Cooperativa Andaluza Santa María de la Rábida
T: +34 959 65 60 20
informacion@fresondepalos.es
www.fresondepalos.es
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.