inmiddels kruidenleverancier van tal van Britse ketens

Britse kruidenteler startte teelt om verbouwing huis te financieren

De Britse David Nieburg had aanvankelijk geen plannen om te beginnen met het kweken van kruiden onder glas of plastic: hij had een fulltime baan in de tuinbouw. Maar door de groeiende populariteit van verse kruiden besloten David en zijn vrouw Jo besloten om op een hectare grond een paar kruiden te telen, aanvankelijk om verbouwingen aan het huis te financieren. De onderneming werd echter zo'n succes dat de twee nu fulltime bezig zijn. De kwekerij werd al snel uitgebreid en kreeg de naam Country Herbs and Plants. Momenteel produceert David zo'n 800.000 potten met kruiden en is hij leverancier van diverse ketens. De meest populaire soorten zijn, peterselie, bieslook, munt, rozemarijn, tijm, oregano, zoete basilicum, koriander, lavendel, Sage en Dragon.

Daarnaast blinkt de onderneming uit in noviteiten als 'Chocolate Mint' en 'Berries and Cream'. Andere muntsoorten zijn onder meer banaan, chocolade, eau de cologne en ananas, zwarte bessen of ananas salie. Ook is de kwekerij van polytunnels overgestapt op nieuwe kassen. Er kon al jaarrond geleverd worden, maar nu gaat dat nog effectiever. 

In de toekomst hoopt Country Herbs and Plants één van de grootste leveranciers van verse kruiden op de Britse Eilanden te worden.  
Meer informatie:
Charlotte Christian
Country Herbs and Plants Ltd
Tel: 0044 1775 713330
Email: info@countryherbs.co.uk
www.countryherbs.co.uk

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.