Vrachtwagens zouden £3 moeten betalen om weg te gebruiken

Verenigd Koninkrijk: plannen voor tolweg A14 in Oost-Anglia van de baan

Controversiële plannen om de eerste Britse tolweg in een decennium te creëren, worden opgeheven. Verbeteringen aan de A14 zullen nu door de overheid worden betaald. De voorgestelde tol is onderdeel van een regeling om een zwaar overbelast stuk van 25 mijl in Oost-Anglia te verbreden en te verbeteren. Over deze weg gaat transport van de haven van Felixstowe naar de Midlands.

Premier David Cameron zei vorige week dat hij de sterke oppositie van de parlementsleden op het voorstel om automobilisten te laten betalen "begreep". Hoofdsecretaris van Treasury, Danny Alexander, laat weten dat het project van £1,5 (€1,8) miljard zal verdergaan zonder financiering van de belastingbetaler.

Na een beraadslaging werd geopperd dat auto's tussen de £1 (€1,20) en £1,50 (€1,80) zouden betalen en vrachtwagens £3 (€3,6). Hiermee zou de eerst nieuwe tolroute in het Verenigd Koninkrijk sinds 2003 worden geopend. Tien jaar geleden werd begonnen met het heffen van tol op een stuk van 27 mijl van de M6 tussen Birmingham en Wolverhampton.

Source: theguardian.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.